sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Pasagerii români si România.


Da,e adevarat. Viaţa de Insoţitor de Zbor este una diferită şi "glamour". Nu faci mare lucru,uniforma este mereu curată...eşti plătit pe zboruri. Pasagerii uneori sunt mai "jegosi" şi iţi pătezi puţin buzele cu mici bubiţe făcute de nervi. Dar trece. Ne explica Vulpea cum. Că ea are antecedente. Nu-i aşa Foxy?

Şi să vedeţi. Care zboruri credeţi ca sunt cele mai nasoale? Ei bine,cele de Italia si Spania. Italia...toţi merg la muncă acolo,la "proxtetuţie" vorba mamei Omida,la ciordit de prin magazine,sau să imbrăţişeze cariera de "peşte". Frumoasă carieră,nu-i aşa? Spania...hmm. Căpşunarii bată-i vina.

De cum urcă in avion,se cred pe tarlaua lu tacsu. Doamnele,sunt superbe,cu mult "haur" să se vadă valoarea,"domnii" cu tricouri mulate care lasa buricul neepilat la vedere. Copii sunt majiţi până la urechi cu gemul de căpşuni. Ţi toţi au aceeasi culoare...mai mulatră aşa. Dar asta nu ar fi nicio problemă dacă ar avea minim de educaţie si cultura călătoriei cu avionul.

Securitatea in aeroport este una destul de dură. Nu mare ne-a fost mirarea intregului personal de bord,care efectua o cursă regulata către tărâmurile inbelşugate cu căpşuni sa asistăm la o fază monumentală. O bătrânica,pentru prima dată cu avionul. Săraca ştia ca exista control la aeroport,i-o fi spus nepotul căpşunar,dar dânsa a crezut ca poate fenta securitatea Otopeniului ca şi cum fenta ea coţofana care vrea sa fure gâsca din coteţ. Trece o data prin filtru...filtru incepe sa sune! Trece a doua oară.filtrul işi face datoria si ţiuie din nou. A treia oară agenţii se prind de neregulă şiiii?????? iau ei un băţ cu o oglindă in vârf şi il vără sub fusta Lelii Floare. Agenţii exclamă: Doamnăăăă!!!! Ce credeţi,stimaţi tovarăşi că scoate lelea de sub poale? Un borcan cu murături!!!! Dar asta nu ar fi fost nimic,dacă nu ar fi avut şi gâsca in coşul de nuiele. Trist dar atat de "romănesc".

Culmea culmilor. Cum explicaţi ca românii aştia plecaţi de o lună de zile in Spania sau Italia uită cu totul limba română?
Ei bine, aflaţi că asta se intâmplă. Vă recomand ca atunci cănd plecaţi in concediu,să luaţi si un ghid de conversaţie in limba română,pentru a nu intâmpina dificultăţi la intoarcere. In avion pasagerii care se intorc ne solicita pentru diverse. Ne intreaba si mai mereu auzim expresia " como si dice". Amărâtul de sandviş e botezat ba " tramezini" ba "panini" . Românii noştrii săracii de ei nici nu stiu cum li se spune coacăzelor. Dacă ii zici de coacăze,se uită la tine cu privire tâmpă. Daca ii spui de blackcurrant,imediat işi aduce aminte.
Pe o cursă care era conexiunea New York-Bucureşti am auzit tare multe neologisme." Holduieşte-mi şi mie carryon-ul"..." Give me şi mie samsing d-alea sweets". Dacă pe Spania şi Italia intâlneşti din astea,vă imaginaţi pe curse de Hamerica ce se intâmplă. Trompa lui Eustachio este atat de zgăriată incât nu mai faci faţă presiunii din avion.

Un pasager pe cursa de Madrid a scos trei perle colosale. Prima: "Auzi,conaşule,da compania asta nu ne dă şî nouă vreo cioarbă dă burtă,aşa,ca mi poftă sau batăr o friptură?" Colega se grabeşte să răspundă-"Ba da,Domnule,uite-acu am pus grătarul la foc!" si zămbet cu toţi dinţii.

A doua: "Auzi donşoară,câte staţii avem până la Madrid?" Cursa a fost anunţată clar ca e directă.

A treia: " Cât timp avem intârzâiere?" De ce,intreb eu? " Pentru ca de jumătate de oră stăm tot lângă norul ăsta."
Ei? Ce părere aveţi? Amuzant,nu-i aşa? Nu vă mai spun ca pasagerul cu pricina aştepta gratarul.

Jurnalul de zbor are multe file si multe intâmplări hazlii sau mai puţin hazlii. In următoarele pagini vom aborda problema pasagerilor care se intorc in ţară de sărbători,câte bagaje au,ce au in bagaje şi unde le depozitează in avion.

Zboruri uşoare si fară pasageri "rustici".

3 comentarii:

  1. Maaare ti-e gradina, Doamne ! Or fi numai romanasi de clasa mini cu perle si stil d'asta de "premiant" ?

    RăspundețiȘtergere
  2. eh, tot e bine ca puteti merge la "cabina" voastra si sa radeti cu pofta, sau sa va smulgeti parul din cap ca colcatariati cu asemenea specii de imbecili, desi...in secret sper la prima :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Haha, Vulpea recomandă cremă de gălbenele și baneocin pe bubițele de la colț de gură făcute pe sistem nervos :D Cât despre povești ... vorba lui Dush, sper că vă amuzați copios de imbecili și le mai și faceți voi câte un serviciu pe măsură :D

    RăspundețiȘtergere