sâmbătă, 13 martie 2010

Hai cu elicea!


Şi pentru ca am fost promovat Şef de cabină trebuia să şi incep nişte zboruri cu instructor lângă mine.

Şi am inceput cu nişte curse cu un avionaş de 40 de locuri,cu elice,un fel de bussines jet,cursă regională la Veneţia. Tocmai pe viscolul de luni,eu obişnuit cu colosurile de 300 de locuri,m-am trezit intr-un ţânţar din acesta zburător.
Interesant că bătea vântul cu putere,viscolea zăpada şi am decolat fără nicio problemă. Piloţii mei au fost foarte cuminţi. Nu mi-au cerut mancare şi nici cafea. Le-am spus " eu am pasageri full,n-am timp de voi,mai târziu" şi nu au comentat.

Pasagerii foarte drăguţi şi foarte respectuoşi. Probabil pentru că era atmosfera mai intimă şi i-am dresat de la urcare. Am zburat la 6.000 m ,asta inseamnă mai puţine radiaţii cosmice. Ah...si se spune că daca zbori des cu avionul,bărbaţii pot avea probleme cu potenţa. Tocmai ce văzusem o reclamă la Entran. O să-mi iau masuri de precauţie.

Avionul mic,intim şi cochet,mi-a plăcut foarte mult şi mi-am spus ca voi fi mulţumit de el pe viitor mai ales ca imi zornăiau elicele intr-un mare fel in urechi. Dar trec peste acest impediment când mă gândesc la salariul şi la indemnizaţia care o iau când fac aceste curse regionale.

Despre pasageri nu am ce să spun pentru ca au fost cuminţi şi nu au scos perle,însă nu cred ca acestea vor întârzâia sa apară.

Până atunci,zboruri frumoase fără turbulenţe. Mari.

8 comentarii:

  1. Să fie într-un ceas bun, dragule! Numai decolări ușoare, zboruri line și aterizări perfect să ai! Și să curgă baniiiii!!! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Hahaha...sa curgaaaa!!! Sa mergem la sala si la shopping in "mol"...:))

    RăspundețiȘtergere
  3. stiam io ca treci cu brio :) sa curga zborurile dar!

    RăspundețiȘtergere
  4. spor la zburat! e foarte fain sa vezi ca exista oameni carora le place ceea ce fac. :)
    eu am zburat de curand la Valencia cu o cursa Tarom si mi-a placut totul, mai putin plansetele de copii mici. Zborul pana la Valencia cat si cel de intoarcere la Bucuresti au fost super. Ceva turbulente, dar comandantul si-a facut treaba cum a trebuit, m-am simtit in siguranta. Echipa de cabin crew a fost simpatica, zambareata si amabila. Surprinzator, dar nici urma de cocalar desi ma asteptam la capsunari.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am o intrebare: ai lucrat, cumva, pe MD-11? DC-10/MD-11 mi se par cele mai 'delicioase' jeturi comerciale... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da..am lucrat dar foarte putin. Intradevar sunt cele mai frumoase avioane care au fost facute vreodata. Dupa parerea mea. Le ador la propriu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Copiii mici nu plang daca parintii stiu ce sa le faca la decolare si la aterizare. Cei mai multi stiu insa mai nimeresti si la zboruri cu cei ce nu stiu. La intoarcerea din Tunisa, luca avea 8 luni, colega de bancuta s-a mutat cateva scaune mai in spate unde era un copil mai mare cu cateva luni maraind printre dinti ca de ce zburam cu copii asa mici care plang in avion. Luca a dormit mai tot drumul iar in restul timpului s-a jucat si a "conversat" cu pasagerii zambind de la o ureche la cealalta iar celalat copil a plans continuu :).

    RăspundețiȘtergere
  8. Haha...foarte tare. Sa stii ca noi,insotitorii,nu agreem deloc ideea unui zbor cu copii foarte mici care plang.Insa depinde si de parinti. Daca stiu ce au de facut rezolva problema plansului foarte repede. Au mai fost mamici dragutze care au spus ca noi ar trebui sa oprim copii din plans. Oare cum am putea face noi asta...? Inca nu am gasit niciunul din colegi raspunsul.

    RăspundețiȘtergere