miercuri, 31 martie 2010

Remember Baloteşti!


Azi se împlinesc 15 ani de când cea mai mare catastrofă aeriană,petrecută în România a separat aviaţia românească în două: înainte şi după Baloteşti.

Pe 31 martie 1995 o cursă Tarom cu destinaţie Bruxelles,decola de pe aeroportul Otopeni,pentru ultima dată.
Ciudat a fost numărul mic de pasageri,49 intr-un avion de peste 200 de locuri. 7 insoţitori tineri si profesionişti şi-au incheiat atunci ultimul zbor.

Supoziţii si păreri au fost multe cu privire la acest accident,însa una neoficială a inceput sa circule şi sa ridice intrebari multe: un atentat. Aceasta variantă circulă şi astazi.

În realitate nu vom şti niciodată ce s-a întâmplat atunci.

Ne pare rău pentru colegii noştrii şi pomenim de ei pentru că nu există coşmar mai mare în aviaţie decât să ştii ca au fost colegi de-ai tăi care şi-au incheiat ultimul zbor in felul acesta.

In memoriam.

6 comentarii:

  1. eu mi-am pierdut un coleg de liceu atunci...era clasa a 12-a...tragic...

    RăspundețiȘtergere
  2. Of, Doamne :( Îmi aduc și acum aminte imaginile ... Foarte frumos din partea ta să ne aduci aminte. Tu să te întorci mereu acasă zâmbind, da? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Atunci am tras o fuga cu trenul pana la Balotesti sa vad daca se vede ceva - se facuse deja noapte - n-am vazut nimic.
    Apropo de accidente:
    1) Care e principala cauza de deces in avion? Este, asa cum cred, accidentul? Sau problemele de sanatate total nelegate de zbor, nemediatizate, produc mai multe victime?
    2) Care e principala cauza de deces a pilotilor si a insotitorilor de zbor? Accidentul de avion? Sau alte cauze nelegate de zbor?

    RăspundețiȘtergere