joi, 15 octombrie 2009

Cursa 622,Bucharest - Baku-Erevan

Hmm..cu toţii am auzit de Radion Ervan..bancurile,zic. Dar cine ar fi crezut că pe acestă destinţie,pasagerii chiar sunt ascultători,şi pun întrebări ca la Radio? Cursa plină,pasageri gârla,arabi care merg la Baku sau la Erevan. În dreptul aripilor,8 pasageri se agită frenetic. Colegu face instructajul,pasagerii nu pricep. Se trezeşte unul cu replica" Tu nu vezi ca io citesc ziarul?" Urmează un dialog nu tocmai prietenos care se tranformă intr-o ceartă cu jigniri la adresa colegului foarte calm. Apar eu,asist la discuţie si concluzionez: "Să vină poliţia de frontieră!!!" Pasagerii turbulenţi observă ca se apropie o maşina de poliţie care ar putea fi pentru ei.
Incep sa-şi ceara scuze,iar noi explicăm ca un astfel de comportament nu este permis si ca vor fi zburaţi.Nu la Baku,ci jos din avion tot aici la Bucureşti,fără bani retunaţi si cu inscrierea lor in baza de date ca pasageri problemă. Ultima mea replica a fost:" Ieşi!!!". Ce fel de pasageri am avut pe tot zborul? Pasageri cuminţi care abia ca aveau curajul sa ceară un pahar cu apă. Zborul turbulent,ca şi pasagerii mai devreme aruncaţi afară. Se apropie aterizarea,deci urmează goana la "taoletă". Pasagerul ne intreabă:" Aş vrea sa merg şi eu la serviciu,unde e?" Stupoare din partea noastră. "Adicătelea,la taoletă?" Da,da da,suntem aprobaţi cu privire disperată. Aţi inteles,da?

Aterizare Baku! O pasageră draguţă se apropie. "Mă scuzaţi ca vă deranjez. Imi reglează avionul noua oră de la Baku?" Noi ne uităm unul la altul si facem schimburi de priviri derutate,siderate si ochii ne incep a se invârti. "Sigur ca da,doamnă. Treceţi pe modul de zbor al telefonului si apropiaţi-l de avion,aveţi noua ora de la Baku" Pasagera se conformeaza,dar ea revine dezamagită. "Uitaţi ca nu mi-a reglat ora!" Colegul spune: " Păi nu e compatibil telefonul,doamnă,cu ora de la Baku". Dezamăgire mare din partea pasagerei,uimire din partea noastră. Ne-am grabit apoi sa ne testăm si noi telefoanele,daca sunt compatibile cu noua oră. Tisteţe mare,nici ale noastre nu erau!

Dar in schimb carneţelul nostru de buzunar,era foarte compatibil cu perluţele de sidef,rare şi scumpe,scoase de pasagerii noştii iubiţi. Uitaţi-le!

2 comentarii: