luni, 17 mai 2010

Retrospectiva!


18 Mai 1985. Ora 7 dimineaţa. Am venit şi eu pe lume din doi parinţi frumoşi şi tineri. Au avut grijă de mine,m-au crescut,m-au dus la şcoală şi m-au iubit.
Anii au trecut şi iată ca am ajuns la un sfert de secol de viaţă. Să privesc puţin inapoi,până ajung la prezent.

5 ani. Creşteam la casa bunicilor care se uitau la mine ca la lumina ochilor. Intr-un sat de munte din Ardeal. Păşteam gâştele pe marginea drumului,mergeam la muls oile,adunam fânul de pe câmp şi culegeam strugurii din gradină. Bunica pregatea bradul de Crăciun şi mă făcea să cred că l-a adus moşul. Dumnezeu s-o odihnească.

10 ani. Eram clasa a 3 a. La şcoală la oraş. Cu mama de mână,în tramvai sau pe jos. Nu mi-a placut şcoala deloc. In fiecare zi era un chin. Aveam cheia de la casa legată de gât să nu o pierd. La ţară, mergeam cu colindul de Craciun.


15 ani. Aveam un inceput de adolescenţă nefericit. Eram clasa a 10 a. Aveam o glastra cu plante frumoase,cărora le vorbeam. Trăiesc si astazi dar intr-o glastră mai mare. Aveam si un cactus de care imi era drag. Inflorea in fiecare toamnă. Infloreşte si azi. Incă mai mergeam la bunici unde faceam munca pe câmp. Insă acolo era oaza de linişte şi dragostea lor...


20 de ani. Cu multe griji şi fără bani. Eram student şi profesor suplinitor la un liceu. Făceam ce mi-am dorit. Predam Română. La catedră...salariu mic. Nu stăteam acasă,fugisem. Stăteam cu chirie şi mâncam puţin. S-a dus şi bunica, femeia care avea grijă de mine şi mă iubea. Şi nu apucasem să mulţumesc indeajuns. Eram singur corectând tezele elevilor de clasa a 9 a. Elevii mi-au făcut cadou un căţel uriaş de pluş. Îl am şi acum. Şi mi-au făcut cadou şi vreo 5 cafele,să-i las să copieze la teză.


25 de ani. M-au găsit pe avion. Hmm....câte s-au schimbat in 5 ani. Am terminat facultatea şi am abandonat ideea invaţământului. Am venit în Bucureşti,unde i-am intrat pe uşă Liei. Am ajuns pe avion. Din greşeală. Am cunoscut oameni noi şi mi-am făcut prieteni buni. Oameni minunaţi de care mă bucur că imi sunt alături. Am trăit anul 2008 care a fost cel mai frumos an din viaţa mea. S-a dus şi bunicul intre timp. Nici lui nu am apucat să-i mulţumesc indeajuns pentru că mă căra când eram mic,în spate.

25 de ani mă găsesc lăngă oameni cu care nu am avut nicio legătură. Îi cunosc de 2-3 ani.
25 de ani mă găsesc intr-un job pe care poate l-am visat când mi-a spus mama " uite,asta aş vrea să fi când o sa fi mare". Aveam 8 ani când mi-a spus.
25 de ani mă găsesc alaturi de Lia, Alex, Doru şi oamenii minunaţi care imi fac viaţa frumoasă, oameni care i-am întalnit,nu întâmplător.

La mulţi ani,mie!!!

16 comentarii:

  1. De ziua ta...

    Multi ani traiasca! Multi ani traiasca! Laaa muuulti aaani! Cine sa traiasca? Cine sa traiasca Laaa muuulti aaani? Stewardezul sa traiasca, Stewardezul sa traiasca Laaa muuulti aaani!!!...

    Urmeaza sampania...Poc! (dopul de la sticla)...Ciocnim paharele...Noroc! La multi ani!....Te pupam si te imbratisam....

    Cadourile... Si urarile traditionale: sa-ti fie vesnic alaturi Sanatatea, Iubirea si Norocul! Niciodata singur, niciodata SIGMET in sufletul tau si la bordul avionului in care te vei afla! Intotdeauna bucurii si surprize placute, intotdeauna prieteni dragi in jurul tau! ...Si sa intalnesti cea mai buna si potrivita persoana sufletului tau si insotitor de drum lung! Musai sa te vedem in postura de tatic! :)))

    Apoi tortul...am facut unul mai mare pentru ca..deh, este si ziua mea! Dar nu ma supar daca il vei manca tu pe tot :))Dupa asta, muzica si dans! La multi ani! Cu multa, multa prietenie si ...emotie pentru tot ce am aflat despre tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ziua noastra,La multi ani! Sa ne fie viata un covor cu flori pe care sa pasim intotdeauna cu zambetul pe buze,norii grei ai supararii sa fie alungati de prieteni si oameni care sa ne iubeasca. Sanatate sa putem duce totul cu fruntea sus. La multi ani,noua!

    RăspundețiȘtergere
  3. sa ne cresti mare, sanatos si cu vise la fel de frumoase. La multi ani! Hugs.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult, mult! Randurile scrise de tine in aceasta "retrospectiva" ma tulbura foarte tare...Si eu am iubit-o mult pe bunica mea, singura persoana care mi-a daruit afectiune si iubire. Pe bunicul l-am pierdut cand eram foarte mica. Il ascultam cu sufletul la gura cand imi spunea povesti...Si eu vorbesc cu florile si pomii...chiar si astazi. Am cativa prieteni dar sunt foarte departe. Nu ne vom cunoaste niciodata dar, prin ceea ce esti tu, ai intrat definitiv in acel colt al sufletului meu unde cu greu poate ajunge cineva. Inca o data multumesc si...La multi ani! Numai dintre aceia fericiti!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani!!! ... si la multe zboruri line si cer senin :) De curand am descoperit blog-ul tau in timp ce ma documentam cu tot felul de informatii pt implinirea visului meu (sa devin stewardesa) in aceasta toamna. Abia astept!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru urari. Sa ne fie la toti asa cum trebuie,cu putin din toate. Chiar daca nu le putem avea asa cum ne dorim,sper sa avem parte de liniste in viata si in suflet,sanatate ca sa le putem duce. La multi ani,tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ti-ar place sa fii pilot? Sunt impresionata de tot ce a scris Doru Davidovici pe tema aceasta. Regret mult ca nu mai este printre noi. Cred ca v-ati fi inteles foarte bine... acelasi suflet curat si sensibilitate ca si tine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu mi-ar place. Mie imi place in cabina. Nu cred ca ma reprizinta meseria aceea.

    RăspundețiȘtergere
  9. La Multi Ani!

    sa ai sanatate si zile calde.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumos prezentat. Bravo! Felicitări pentru postare și LA MULȚI ANI! Chiar dacă este târziu.

    RăspundețiȘtergere
  11. La muuulti ani! desi cu intarziere sa stii ca iti doresc tot binele din lume :)
    Citeam retrospectiva ta de ani si sa stii ca unele chestii ne sunt comune, cum ar fi intrarea in adolescenta dupa un eveniment nefericit si moartea bunicii care m-a crescut...of!
    Dar sa nu fim tristi :P iti doresc sa fi TU si peste alti 25 de ani, frumos si vesel!Si carismatic :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Acum poti schimba 24 in 25, in dreptul profilului tau, nu? De fapt, am vrut sa te rog sa mai scrii ceva frumos despre tine sau despre orice...despre prietenie sau despre sensibilitate...despre viata...iubire... sau despre orase, locuri si fiinte dragi...Sa scrii in Jurnalul tau de zbor, asa cum ai facut ca si pana acum, din suflet pentru suflet...Daca ai timp...daca se poate...si nu la cererea cititorului:)...Oricum, afara este cer senin. Privesc albastrul lui si iti spun din nou SALUT!

    RăspundețiȘtergere
  13. ...si este iar 18 Mai :)!! Iti urez din toata inima mea LA MULTI ANI!

    Cu drag,
    Anona9

    RăspundețiȘtergere
  14. Ooooo... La multi ani ! Ce tort frumos :X Imi amintesc de ziua mea de nastere sarbatorita cu o petrecere surpriza in Moldova. A fost superb. Iubitul meu a rezervat cazare pentru 20 de persoane de pe site-ul http://www.cazareinmoldova.ro , apoi a fost la cumparaturi, iar eu am fost doar invitata. Mi-a spus ca surpriza de ziua mea este o calatorie la munte. Si de fapt...cand am ajuns acolo... erau toti prietenii, totul decorat superb, scris la multi ani, tort, si multe altele. A fost perfect... :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari pentru ceea ce faci! Vad ca iti place sa calatoresti si de aceea iti recomand acest site foarte bun,care sunt sigura ca te va ajuta foarte mult:http://www.cazareinmoldova.ro

    RăspundețiȘtergere